Prečo je eliminácia zadržiavanej vody najjednoduchší spôsob, ako schudnúť?

Cvičíte už nejaký čas ale vaša váha sa nemení? Cítite sa nafúknuto zakaždým, keď sa postavíte na váhu? Je to pravdepodobne preto, že vaše telo zadržiava veľa vody. Problémom nadbytočnej vody v tele, ktorá bráni chudnutiu a vytúženým výsledkom je „váha vody“.

image

Čo presne je „váha vody“?

Voda tvorí 60 % vašej telesnej hmotnosti a je jednou z prvých vecí, z ktorých schudnete. O váhe vody hovoríme vtedy, keď sa vo vašich tkanivách nahromadí tekutina a spôsobí opuch. Nahromadená voda sa obvykle ukladá v tele, tkanivách, medzi krvnými cievami, je zadržiavaná v prstoch aj na nohách a v dolných končatinách.

Ako zistíte, že vaše telo zadržiava veľa vody? Jedným z hlavných príznakov zadržiavania vody je neustály pocit nadúvania a opuchov. Vo všeobecnosti vaše telo zadržiava veľa vody, ak:

  • nemôžete schudnúť, bez ohľadu na to, ako veľmi sa snažíte
  • cítite sa nafúknutí a s opuchmi
  • vaša tvár vyzerá opuchnuto

Čo spôsobuje zadržiavanie vody?

Dehydratácia: Ak nebudete piť dostatok tekutín, pomer soli a vody v tele nebude v rovnováhe a vaše telo bude zadržiavať vodu, až kým sa rovnováha neobnoví.

Soľ a sacharidy: Dôvodom zadržiavania vody je zvyčajne príliš veľa soli vo vašej strave. Sodík sa viaže s vodou a drží ju v tele. Sacharidy môžu tiež ovplyvniť zadržiavanie tekutín.

Menštruácia: Pred menštruáciou si telo v dôsledku kolísajúcich hormónov zadržiava vodu. Zadržiavanie tekutín počas menštruácie môže spôsobiť, že prsia zmäknú a niektoré ženy pociťujú intenzívne nadúvanie.

Sedavá práca: Dlhé sedenie v kancelárii môže spôsobiť zadržiavanie tekutín.

Stres: Pri strese telo vytvára stresový hormón nazývaný kortizol. Kortizol sa podieľa na udržiavaní normálnej hladiny cukru v krvi, regulácii metabolizmu a eliminovaní zápalu.

Problémy so štítnou žľazou: Najmä u ľudí, ktorí majú nízku hladinu hormónu štítnej žľazy (hypotyreóza), môže dochádzať k zadržiavaniu vody, najmä vo forme opuchov okolo očí.

Vedeli ste, že odstránenie nadbytočnej vody je najjednoduchší spôsob, ako schudnúť?

Naozaj je to jednoduché. Ak spotrebujete viac energie, ako získavate z jedla a nápojov, prvé kilá, ktorých sa zbavíte, budú predstavovať váhu zadržiavanej vody. Spotreba glykogénu trvá len pár dní, po ktorých môže nastúpiť efektívne a radikálne chudnutie. Strata vody môže tiež znamenať zníženie objemu tukových vankúšikov.

Ak chcete zabrániť zadržiavaniu vody a schudnúť tých pár kilogramov, ktoré vás delia od vášho dokonalého tela, postupujte takto:

  • vyhnite sa príliš koreneným jedlám
  • pite viac vody
  • obmedzte čaj, kávu a alkohol, ktoré spôsobujú dehydratáciu
  • pravidelne cvičte: cvičenie je kľúčom ku chudnutiu
  • jedzte potraviny, ktoré obsahujú veľa vody
  • ak chcete schudnúť radikálne, vyskúšajte rastlinné extrakty

Je možné prirodzene schudnúť pomocou vody?

Bojujete s váhou vody a nemôžete sa jej zvabiť bez ohľadu na to, ako veľmi sa snažíte? Stále sa jej chcete zbaviť úplne prirodzeným spôsobom? Vyskúšajte bylinné extrakty, ktoré sú veľmi efektívne a úplne bezpečné. Bylinné extrakty, ktoré pomáhajú urýchliť elimináciu vody, zahŕňajú extrakt z plodov opuncie, koreňa smilaxu lekárskeho, artičokov, jávkseho čaju, hrozna, petržlena a ibišteka.

  • opuncia: je rastlina, ktorá rastie v suchých oblastiach bez mrazu a pochádza z Mexika. Listy tejto rastliny sú bohaté na vlákninu rozpustnú vo vode, minerály, vitamíny a polyfenoly. Štúdie preukázali, že znižuje hladinu cholesterolu a cukru v krvi a pomáha pri chudnutí. Jej konzumáciuou sa výrazne zvyšuje množstvo moču. To indikuje diuretické účinky, ktoré pomáhajú pri zrýchľovaní eliminácie nadbytočnej vody.
  • koreň smilaxu lekárkseho: výskum ukázal, že smilax lekársky môže zlepšiť detoxikáciu väzbou na „endotoxíny“ v gastrointestinálnom trakte. Sú to chemikálie uložené v bunkách, ktoré sa uvoľňujú do krvného obehu. Pomáhajú s problémami s pečeňou, psoriázou, horúčkou a zápalom. Extrakt z koreňa smilaxu lekárskeho má tiež močopudné účinky.
  • artičoky: extrakt z artičokov obsahuje cinarín, látku, ktorá stimuluje vylučovanie žlče. Prispieva tak k tráveniu tukov a zabraňuje zadržiavaniu tekutín s diuretickým účinkom.
  • jávsky čaj: je diuretikum. Pridanie tejto byliny do produktov na chudnutie alebo pitie jávskeho čaju pomáha zbaviť sa nadmernej váhy vody.
  • hrozno: obsahuje takmer všetky vitamíny a mikroživiny, vrátane všetkých vitamínov B, A, C, D a E, ktoré prispievajú k hladkému fungovaniu metabolizmu a podporujú chudnutie. Hrozno je prírodné diuretikum, ktoré pomáha predchádzať zadržiavaniu vody a účinne odstraňuje z tela toxíny. To, samozrejme, urýchľuje chudnutie.
  • petržlen: bohatý na chlorofyl, ktorý zvyšuje detoxikáciu a pomáha pri chudnutí. Enzýmy petržlenu rozkladajú jedlo a uvoľňujú živiny z požitých bielkovín, tukov a cukrov, čím zlepšujú trávenie a hrajú dôležitú úlohu pri chudnutí. Petržlen pomáha eliminovať zadržiavanie vody a nadúvanie. Táto zelenina je prírodné diuretikum, ktoré pomáha vylučovať nadbytočnú vodu bez vyčerpania draslíka.
  • ibištek: denná konzumácia extraktu z ibišteka uľahčuje chudnutie. Táto rastlina obsahuje antokyány, fenolové zlúčeniny a flavonoidy. Pomáhajú regulovať gény podieľajúce sa na metabolizme lipidov a uľahčujú vylučovanie tukov.

Všetky tieto rastlinné výťažky, ktoré pomáhajú odstraňovať nadbytočnú vodu z tela, sú skombinované v našom výrobku WaterOut EXTREME. Výťažky z rastlín vo WaterOut pomáhajú eliminovať nadbytočnú vodu, pomôžu rýchlejšie schudnúť a zmierniť nadúvanie.

WaterOut je najsilnejším prírodným diuretikom na trhu a ponúka viditeľné výsledky pri chudnutí už za pár dní! Vďaka 8 silným prírodným prísadám:

  • odstráňte z tela takmer jednu tretinu* nadbytočnej vody
  • zmiernite nadúvanie a opuchy - budete vyzerať štíhlejšie
  • schudnite až 2,5-krát rýchlejšie* a optimalizujte spaľovanie tukov
  • vytvarujte vaše telo a zmierni celulitídu

*[Účinky produktu sa môžu u jednotlivých osôb líšiť a môžu sa líšiť od účinkov opísaných na webovej stránke. Naše výrobky nie sú určené na prevenciu alebo liečbu akéhokoľvek ochorenia alebo vážnej choroby.]