Skutočná pravda o tuku

Mnohí z nás pociťujú po každých prázdninách dôsledky nášho stravovania počas tohto magického obdobia. Zvyčajne ide o čas, kedy začneme uvažovať o chudnutí - najbežnejšom novoročnom predsavzatí. Ale ako dosiahnuť, aby sa naplnilo? Konzumať menej uhľohydrátov? Menej tukov? Dostupné informácie môžu byť mätúce. Poďme si to objasniť.

image

S nízkym obsahom sacharidov alebo nízkym obsahom tuku?

Diéty s nízkym obsahom sacharidov sú v súčasnosti veľmi populárne. Ale ide o skutočne najlepšie riešenie? Dokážete si predstaviť svoj život bez pečiva alebo cestovín? Vedci dospeli k záveru: najlepšia diéta je tá, ktorú dokážete dodržať. Nie je pre vás dobrá voľba vzdať sa sacharidov. Čo môžete teda urobiť? Môžete znížiť príjem tukov!

Redukcia tukov funguje!

Štúdia ukázala, že ľudia sa zbavili viac telesného tuku znížením príjmu tukov ako znížením množstva sacharidov! Účastníci vyskúšali rôzne diéty, ktoré znížili príjem kalórií o jednu tretinu, buď znížením obsahu sacharidov alebo tukov. Výsledky publikované v článku Cell Metabolism ukázali, že po šiestich dňoch ľudia, ktorí znížili príjem tukov, sa zbavili v priemere 463 g telesného tuku - o 80 % viac ako tí, ktorí znížili príjem sacharidov - tí sa zbavili v priemere 245 g**.

Tuk má vysoký obsah kalórií

Tukdvakrát toľko kalórií na 1 gram ako sacharidy a bielkoviny. Jeden gram tuku má asi 9 kalórií, zatiaľ čo jeden gram sacharidov alebo bielkovín má asi len 4 g. Inými slovami, na zníženie rovnakého počtu kalórií sa musíte vzdať najmenej dvojnásobného množstva bielkovín alebo sacharidov! To je dôvod, prečo so zníženým príjmom tukov môže byť pre vás ľahšie dosiahnuť svoj kalorický cieľ. Existuje však ešte jednoduchší spôsob?

Viazače tukov

Tieto doplnky sú veľmi užitočné pri chudnutí. Nemali by sa však zamieňať so spaľovačmi tukov. Na rozdiel od spaľovačov tukov sa viazače nezúčastňujú na normálnych procesoch podporovaných vaším metabolizmom - neobsahujú žiadne stimulanty a neovplyvňujú to, ako vaše telo ukladá tuk. Čo teda robia viazače tukov?

Viazače tukov pracujú v symbióze s tráviacim systémom a znížujú množstvo kalórií z tukov, ktoré sa absorbujú z konzumovaných potravín. Viažu sa na tuk z potravy a zaisťujú, že opustí vaše telo. Týmto spôsobom nemusíte hladovať, aby ste schudli!

FatEliminator EXTREME

Neuveriteľne efektívne viaže tuky a znižuje absorbciu tuku takmer o tretinu! Keď tuk v potrave príde do styku s FatEliminator, vytvorí sa gél, ktorý telo nemôže absorbovať. Vďaka obsahu vlákniny sa vaše telo potom zbaví tuku.

FatEliminator EXTREME vám pomáha znížiť príjem kalórií bez námahy alebo hladovania a zvyšuje účinnosť vašej diéty. Stačí užívať tento lahodný nápoj s citrónovou príchuťou 30 minút po jedle a problém je vyriešený!

**Zdroj: https://www.cell.com/fulltext/S1550-4131%2815%2900350-2