Prečo priberáme počas menštruácie?

„Mám 30 rokov, kvôli menštruácii každý mesiac priberiem pár kilogramov, a to najmä v podbrušku. Neviem, čo by som mala robiť. Kamarátka mi povedala, že sa to deje kvôli zadržiavaniu nadbytočnej vody. Zaujíma ma, či nadbytočná voda naozaj pôsobí na priberanie a ako veľmi?“

image

Katka, ktorá nám túto otázku položila, čelila veľkému problému. Fakt je, že veľa žien priberie počas menštruácie, najmä kvôli zadržiavanej vode. A ich skúsenosti ukazujú, že problém nevedia vyriešiť.

Problém je v tom, že sa menia hladiny hormónov, a preto dochádza k zadržiavaniu vody v tele. Zmenená hladina niektorých hormónov počas menštruačného cyklu vplýva na zvýšenú hladinu sodíka a draslíka, a teda aj na intenzívnejšie zadržiavanie nadbytočnej vody.

Vaše telo dokáže zadržať viac ako 2,5 kg (litrov) nadbytočnej vody, množstvo môže byť ešte väčšie, záleží od množstva a kvality jedla, ktoré zjete.

A ak si myslíte, že s pitím menšieho množstva vody sa automaticky zbavíte nadbytočnej vody, tak máme pre vás zlú správu. Keď budete piť menej, budete zadržiavaťešte viac vody. Škodí tiež soľ, ktorú prijímame v strave (nielen soleným jedlom, ale aj  spracovanými potravinami).

PMS = podráždenosť a zadržiavanie vody!

Pri ženách je menštruácia vlastne synonymom zadržiavania vody. Špecialisti tiež upozorňujú, že kvôli hormonálnym zmenám v tele ženy sa navýši hladina nadbytočnej vody už pred začiatkom menštruácie.

Každý deň sa vo vašom tele nakopí okolo 2,5 kilogramu prebytočnej vody. To sa ukáže na nafúknutom bruchu – najmä pred a počas menštruácie – v opuchnutých členkoch, ramenách, nohách a tvári.

Koniec menštruácie neznamená koniec problémov!

Ťažkosti sa nestratia ani po skončení menštruácie, pretože tie sú spojené s neuspokojivým pracovaním lymfatického systému, ktorý tiež spomalí proces chudnutia, alebo ho úplne znemožní.

S jedným nápojom WaterOut EXTREME denne:

• zbavíte sa prvých kilogramov už v prvých dňoch

• podporíte vylučovanie vody a toxínov o 27 %* viac

• zmenšíte nadúvanie a opuchy o 60 %*

viditeľne schudnete už za 10 dní*

• budete mať menej viditeľnú celulitídu

pomôžete pečeni a tráviacemu systému

• vďaka prírodnému vylučovaniu nestratíte dôležité minerály

*[Výsledky sa môžu u každého človeka líšiť. Pri snahe schudnúť je dôležitá pestrá a vyvážená strava a zdravý životný štýl.]