Doručenie do 3 - 5 pracovných dní.

100 % záruka vrátenia peňazí

Doprava ZDARMA nad 40 €

Bezplatná pomoc: 0233 527 829

Blog

Cheesecake s granátovým jablkom

Cheesecake si môžete urobiť na milión spôsobov, niektoré sú zdravšie, iné menej... Dnes vám ponúkame recept na menej kalorickú, ale chutnú verziu tvarohového koláča. Užite si ju bez výčitiek!

Na jednu tortu (12 kúskov) potrebujete:

  • 750 g tvarohu s nízkym obsahom tuku
  • 6 vajec
  • 2 banány
  • 2 polievkové lyžice kokosového cukru
  • 1-2 polievkové lyžice múky
  • prášok na pečenie
  • 1 granátové jablko

Postup:

  • Vaječné bielka oddeľte od žĺtka a bielka vyšľahajte. Do hladka v mixéri rozmixujte žĺtky, tvaroh, banány, kokosový cukor, múku a prášok do pečiva. Pridajte jemne premiešané vyšľahané vaječné bielka.
  • Pekáč alebo tortovú formu vysteľte papierom na pečenie a nalejte naň zmes. Pečieme 40-45 minút pri 180 ° C 
  • Keď torta vychladne, dajte ju odležať do chladničky, najlepšie na celú noc.
  • Pred podávaním posypte zrniečkami granátového jablka.

Ako vlastne dostať von zrniečka z granátového jablka?

Opatrne narežte hornú čast do kruhu, ale iba šupu, bez toho, aby ste zarezali do dužinatých zrniečok. Oddeľte hornú časť a prstami odstráňte zrniečka do misky. Potom zvyšok ovocia narežte akoby na mesiačiky (znova iba šupu), rozdeľte ho prstami a z každého mesiačika môžete nepoškodené zrniečka jednoducho rukami "otriasť" do misky.

Ak je granátové jablko dostatočne zrelé, môžete lyžicou klopkať na šupu (nad miskou) a zrniečka budú samy opadávať. 

Vualá! Dobrú chuť!

späť na blog