Toto vedeli už naše staré mamy!

Máte alebo mali ste aj vy starú mamu, ktorá mala na každý zdravotný problém nejakú bylinku? Múdrosť našich starých mám pochádza z mnohogeneračných skúseností. Naši predkovia poznali prírodu, plne sa na ňu spoliehali a ona im poskytovala ochranu, keď tu ešte neboli lieky.

Mnohé z týchto trikov „babiek bylinkárok“ dnes navyše podporuje vedecký výskum a sú využívané vo farmaceutickom priemysle. Tak je to aj s liečbou opuchov (edémov) zo zadržiavanej vody.

image

Čo vedeli o opuchoch staré mamy?

Už naše staré mamy vedeli, že ak nám opúchajú nohy alebo ruky, nie je to len estetický problém, ale môže byť za tým oveľa viac. Vedeli, že opuchy spôsobuje to, že

  • veľa sedíme alebo stojíme v jednej polohe
  • v strave prijímame priveľa soli
  • trpíme predmenštruačnými symptómami alebo sme tehotné (v prípade žien)
  • máme kŕčové žily

Čo vedia o opuchoch vedci?

Opuch vzniká z nadmerného hromadenia nadbytočnej vody a soli v organizme mimo cievneho priestoru, následne sa zväčšujú tkanivá a orgány, ale môže to viesť aj k orgánovým poruchám.

Opuchy sa vám môžu zdať ako obyčajný viac-menej nepríjemný problém, avšak predstavujú aj zdravotné riziko. A preto je dôležité ich nepodceňovať. Nielenže pri opuchoch pôsobíte tučnejšie, ako v skutočnosti ste, ale nimi aj ohrozujete svoje zdravie.

Vedci dnes vedia, že opuchy (edémy) môžu mať aj oveľa vážnejšie príčiny, napr.

  • rakovina
  • porucha obličiek
  • užívanie liekov, napr. kortikosteroidov, hormonálnych liekov atď.

Ako liečili opuchy staré mamy?

Pomáhali im najmä prechádzky, obmedzenie soli v strave, prijímanie zvýšeného množstva tekutín. Vyložili si nohy a vyvarovali sa dlhému státiu alebo sedeniu.

Okrem toho využívali prírodné diuretiká (zlepšujú vylučovanie nadbytočnej vody), napr. prasličku roľnú, petržlen, listy červeného hrozna salebo púpavu. Tieto rastliny predovšetkým lúhovali v teplej vode a pili ich ako čaj alebo si nimi potierali telo.

A čo na to vedci?

Odborníci spojili tradičnú medicínu s najnovšími vedeckými poznatkami a vyvinuli produkt WaterOut EXTREME!

WaterOut EXTREME účinkuje mimoriadne rýchlo – zbavuje telo nadbytočnej vody a toxínov a tým pomáha zbavovať sa aj nadbytočného tuku. Obsahuje silné extrakty z prírodnych diuretík, ktorých účinky sú overené klinickými štúdiami. Napríklad:

Petržlen

Všetci vieme, že petržlen je zdravá bylinka, keďže ju zahŕňame do nášho jedálnička. Zabraňuje usádzaniu tuku v krvi, tým podporuje trávenie. Rozpúšťa cholesterol usadený v žilách. Taktiež lieči obličky, a to tým, že zvyšuje ich aktivitu. Obličky sú dôležitým orgánom pri odvádzaní odpadu z tela.

Púpava

Extrakt z koreňov púpavy podporuje vylučovanie prebytočnej vody a toxínov z tela. Taktiež má ozdravujúci účinok pri zápaloch močových ciest a obličkových kameňoch a pozitívne vplýva na tráviacu sústavu.

Listy červeného hrozna

Látky, ktoré obsahujú, zlepšujú mikrocirkuláciu. Listy viniča sa v medicíne využívajú najmä pri odstraňovaní kŕčových žíl. Stimulujú krvný obeh, znižujú krvný tlak, rozširujú cievy, očisťujú organizmus od odpadových látok a dokonca majú aj protirakovinový účinok!

Praslička roľná

Nie, nie je to len otravná burina. Liečivé účinky prasličky boli známe už v staroveku. Používala sa najmä na zastavenie krváciania a na liečbu obličkových problémov. Obsahuje soli draslíka, ktoré sú dôležité na to, aby sme spolu s prebytočnou vodou z tela vylúčili aj potrebné látky. Praslička roľná má okrem mnohých iných aj tieto skvelé účinky:

  • zlepšuje vylučovaciu schopnosť obličiek
  • lieči opuchy spôsobené zlou látkovou výmenou
  • čistí cievy a cievny systém
  • zlepšuje látkovú premenu (metabolizmus)

Prečítajte si o účinkoch prevratného nápoja WaterOut EXTREME viac