Pod lupou: Spaľovače tukov vs. viazače tukov

V záplave rôznych produktov môže byť výber správneho doplnku stravy naozaj náročný.

Samozrejme, všetky môžu fungovať len vtedy, ak do svojho každodenného režimu pridáte dostatok pohybu a zdravú stravu.

image

Je nevyhnutné, aby ste mali aspoň približnú predstavu o základných kategóriách, aby ste lepšie pochopili, akým spôsobom podporujú vaše fitnes ciele.

Najmä spaľovačom a viazačom tukov sa v posledných rokoch venuje veľká pozornosť a nie je prekvapením, že s väčším množstvom produktov aj viac nejasností!

Poďme sa rovno ponoriť do rozdielu medzi viazačmi a spaľovačmi tukov!

Viazače tukov

image

Viazače tukov pôsobia v tráviacom trakte a zabraňujú vstrebávaniu tukov. Inými slovami: zachytia tuk skôr, ako spôsobí problémy.

Neúčinkujú priamo na tuk, ktorý je už v našom tele uložený. Viazanie tukov teda neprinesie úžitok, ak vaša strava neobsahuje žiadny tuk, ale môže pomôcť, keď sa vo vašej strave nachádza mäso, oleje, vajcia a podobné výrobky.

Spaľovače tukov

image

Spaľovače tukov útočia na tuk, ktorý je už v našom tele uložený. Sú to výživové doplnky, ktoré môžu zvýšiť metabolizmus tukov alebo energetický výdaj, zvýšiť úbytok hmotnosti a zvýšiť oxidáciu tukov počas cvičenia.

Skrátka: spaľujú tuk!

Sú fantastickou pomocnou rukou, ale uistite sa, že ste začali s diétou a cvičením a spaľovače tukov do rovnice zapojíte až po adaptácii.

Čo si mám vybrať?

Po prvé, pri dosahovaní výsledkov sa príliš nespoliehajte ani na viazače ani spaľovače tukov - musíte sa začať hýbať a zdravo stravovať! Žiadny doplnok nemôže nahradiť neaktívny životný štýl.

Viazače tukov by boli vhodnejšie, ak chcete znížiť kalorickú hodnotu potravín. Ak sa vám stáva, že podľahnete pokušeniu mastných alebo vyprážaných jedál, viazače tukov sú pre vás. Nebudú však veľmi užitočné pri diétach bez tuku.

Pokiaľ ide o spaľovače tukov, môžu byť potrebnou podporou, ak sa počas diéty cítite pomalí, ale majte na pamäti, že môžu spôsobovať potenie a narúšať váš spánok. 

Odporúčame

Na viazanie tukov odporúčame FatEliminator EXTREME: blokuje až 28 %* tukov z jedál a je vo forme lahodných nápojov s citrónovou príchuťou.

Existuje mnoho druhov spaľovačov tukov, ale nižšie sú uvedené tie, ktoré majú najviac nadšených recenzií od našich zákazníkov: 

  • AdipoBurn EXTREME. Najobľúbenejší pre svoje osvedčené zameranie na brušný tuk, AdipoBurn stimuluje hnedý tuk k činnosti, čím mení vaše telo na stroj na spaľovanie tukov, ktorým bývalo, keď ste boli mladší. 
  • NightBurn EXTREME. Spaľovanie tukov počas spánku znie príliš dobre na to, aby to bola pravda, ale výsledky to dokazujú: výrobok optimalizuje nočné spaľovanie tukov, znižuje návaly hladu a pomáha vám lepšie spať.
  • L-Carnitine Pure 1000. Teraz k dispozícii v praktických shotoch, ktoré pomáhajú spaľovaniu tukov a zvyšujú hladinu energie.
  • Fat Burn XXL. Tento dokonalý spaľovač tukov sa pýši trojitým účinkom: pomáha spaľovať viac tuku, znižuje únavu a urýchľuje regeneráciu, takže môžete dodržiavať konzistentný tréningový plán.