Prečo je dôležité čo najskôr zo stravy odstrániť cukor

Je to fakt: konzumujeme príliš veľa cukru. Prioritou by malo byť zníženie jeho príjmu. Prečo? Pretože nadbytok cukru má závažný negatívny vplyv na naše zdravie. Predstavuje jednu z najväčších hrozieb pre náš zdravotný stav, od obezity až po srdcovo-cievne ochorenia.

image

Kolotoč hladiny cukru v krvi

Keď konzumujete cukor, vaše telo sa ocitá na horskej dráhe.

1. Najskôr vám prudko stúpne hladina cukru v krvi,

2. Tým sa zvýši hladina inzulínu (inzulín je hormón, ktorý umožňuje vstup cukru/glukózy do bunky).

3. Inzulín odstraňuje cukor z krvi a prikazuje bunkám, aby ho ukladali ako tuk.

4. Výsledkom je pokles hladiny cukru v krvi, čo spôsobuje únavu a náladovosť.

5. Pri nízkej hladine cukru v krvi sa začne znova objavovať chuť na cukor! 

Závislosť na cukre

Cukor je vysoko návykový a spôsobuje vám dobrý pocit, takže ho často skonzumujete veľa bez toho, aby ste si to uvedomili. To znamená, že prijímate aj veľa nadbytočných kalórií, čo ohrozuje vašu cestu k chudnutiu.

Dbajte na glykemický index

Aby ste sa vyhli nadmernému konzumovaniu vysokokalorických potravín s nízkou výživovou hodnotou, venujte pozornosť glykemickému indexu (GI). Ten hovorí o tom, ako rýchlo sa cukor z potravín vstrebáva do krvného obehu. Potraviny s vysokým GI, ako sú sacharidy, zvyšujú hladinu cukru v krvi, čo vedie k rýchlemu prílevu energie. Tento náhly vzostup často vedie k poklesu hladiny cukru.  

To, čo potrebujete, sú pomalé a stabilné príjmy energie, ktoré sladkosti, žiaľ, neposkytujú. 

Ako prelomiť tento začarovaný kruh?

Hladinu cukru musíte vyrovnať. Konzumácia komplexných sacharidov kombinovaných s vlákninou, ako sú ovocie a zelenina, celozrnné výrobky a bielkoviny, je veľmi účinná. Nezabudnite do svojej životosprávy zaradiť aj každodenné cvičenie.

Pite dostatok vody, veľa spite a pridajte do svojho jedálnička výživové doplnky - tie vám môžu pomôcť hladinu cukru v krvi ešte viac stabilizovať. 

A aké výživové doplnky si vybrať na potlačenie chuti na sladké?  

Náš tip: kapsuly SugarOut! Obsahujú výťažky zo škorice a brezy bielej, sú prírodným a účinným spôsobom, ako zastaviť chuť na sacharidy a sladké a pomôcť vám schudnúť tým, že vyrovnávajú hladinu cukru v krvi.

Keďže SugarOut stabilizuje hladinu cukru v krvi, obmedzuje chuť na sladké. Zistíte, že držať diétu je oveľa jednoduchšie, keď nebudete neustále myslieť na čokoládový koláč! Stačí 1 kapsula denne, aby ste sa pripravili na dosiahnutie úspechu a prelomili začarovaný kruh!