Prečo moja kamarátka môže zjesť čokoľvek a je stále štíhla a ja priberám už z pohľadu na jedlo?

Fráza „ste to, čo jete“ vlastne neplatí. Prečo? Pretože dvaja ľudia, ktorí jedia rovnaké jedlo, ho často metabolizujú rôzne, a preto sa to aj inak prejavuje na ich postave.

image

Absorpcia makro- a mikroživín významne ovplyvňuje črevnú mikroflóru. Množstvo kalórií, ktoré organizmus absorbuje, závisí od niekoľkých faktorov: od kvality trávenia, tráviacich štiav, žalúdočných kyselín, tráviacich enzýmov a diverzity črevnej flóry.

Čo je to trávenie?

Stručne povedané, trávenie je proces, ktorý sa začína v ústach pri prežúvaní jedla a končí sa v tenkom čreve, kde sa pôsobením tráviacich enzýmov a pankreatickej šťavy proteíny rozkladajú na aminokyseliny.

Zlá črevná flóra znamená nadváhu

Trávenie je zložitý proces, ktorý sa u každého človeka líši. Tieto rozdiely sa vyskytujú najmä v dôsledku zlých stravovacích návykov: nedostatočného prežúvania, nedostatku mikroživín v potrave, častej konzumácie spracovaných potravín. Obezita je často spojená s rôznymi črevnými zápalmi, nevyváženou črevnou flórou, pomalým metabolizmom a oslabeným imunitným systémom.

Čo môžete urobiť?

Ak si chcete zlepšiť črevnú flóru, musíte mať vyváženú stravu obsahujúcu veľa ovocia a zeleniny, probiotík (kefír, jogurt, jablkový mušt, kapusta), vyhýbať sa spracovaným potravinám, stresu a zbytočným antibiotikám.

Slimmium navyše vyvyinul revolučný výživový doplnok – NightBurn EXTREME. Pomôže vám jednoduchšie chudnúť a navyše bez toho, aby ste hladovali. Účinnosť tohto nápoja je vedecky dokázaná. Neváhajte – eliminujte večerné útoky hladu a chudnite! Navyše zlepšíte kvalitu vášho spánku. Spokojnosť zaručená!