Ktoré ovocie a zelenina sú najlepšie na chudnutie

Vedeli ste, že až 86%** ľudí v EÚ nekonzumuje odporúčaných 5 porcií ovocia a zeleniny denne? Tieto vitamínmi a antioxidantmi nabité dobroty sú však nielen veľmi dôležité pre naše zdravie, ale môžu pomôcť aj pri chudnutí! Čítajte ďalej a dozviete sa, ako na to - a ktoré sú obzvlášť prospešné. 

image

Hektický životný štýl nám často ponecháva málo voľného času. Výsledkom je, že väčšina Európanov nielenže nezískava svojich päťkrát denne, ale až 34,4%** dokonca vôbec neje ovocie a zeleninu každý deň. A to môže mať výrazný vplyv na ich hmotnosť.

Ako konzumácia ovocia a zeleniny ovplyvňuje vašu hmotnosť

Ovocie a zelenina obsahujú veľa vlákniny a vody a málo kalórií. To nevyhnutne znamená, že pri rovnakom počte kalórií môžete zjesť viac ovocia a zeleniny ako vysokokalorických potravín. 

Pomáha vám to cítiť sa dlhšie sýto, pričom prijímate menej kalórií.

Úžasné, však? Takto podporujú chudnutie a zároveň poskytujú základné živiny a silné antioxidanty, ktoré vás chránia pred škodlivými účinkami voľných radikálov, podporujú imunitu a podporujú celkovú pohodu.

Ktoré superpotraviny sú teda obzvlášť efektívne pri chudnutí? 

1. Bobuľové ovocie 

Ovocie ako čučoriedky, maliny, acai, čerešne a acerola sú nízkokalorické superpotraviny plné antioxidantov a vitamínu C.

Okrem toho sú aj celkom sýte. Štúdia** odhalila, že ľudia, ktorí jedli bobuľové ovocie pred jedlom, skonzumovali menej jedla ako tí, ktorí namiesto toho jedli sladkosti s rovnakým obsahom kalórií.

2. Mrkva

Vďaka vysokému obsahu vlákniny a vody sa mrkva veľmi odporúča na zdravé chudnutie. Dokáže vás zasýtiť takmer bez kalórií, takže môžeme s istotou povedať, že je jednou z potravín na neskoré popoludňajšie občerstvenie.

Zmiešajte ju s ovocím a inou zeleninou alebo ju nakrájajte na rezančeky a skombinujte s nízkokalorickým dipom, aby ste získali na živiny bohaté občerstvenie na chudnutie.

3. Jablká

Jablká s nízkym obsahom kalórií a vysokým obsahom vlákniny sú ďalším kandidátom na cenu za najvýdatnejšiu potravinu.

Jedna štúdia** dokonca odhalila, že jablko je takmer 3× sýtejšie ako čokoládová tyčinka. Čo na to poviete?

4. Brokolica

Brokolica s podobným mechanizmom účinku vám tiež môže pomôcť schudnúť, pretože zvyšuje obsah vlákniny v strave a minimalizuje obsah kalórií.

Má tiež nízku glykemickú hodnotu, čo môže pomôcť udržať hladinu cukru v krvi pod kontrolou a ešte viac znížiť pocit hladu.

5. Špenát a iná listová zelenina

Hoci väčšina ľudí ich nerada konzumuje, listová zelenina, ako je špenát a ružičkový kel, patrí medzi top zdravú a výživnú zeleninu odporúčanú na chudnutie.

Vieme, že ružičkový kel môže byť ťažké zjesť, ale máme pre vás tip. Skúste ho uvariť v osolenej vode do mäkka (niekoľko minút), potom ho opečte s cesnakom, píniovými orieškami a trochou sójovej omáčky (podľa chuti). Mňam!

Ste príliš zaneprázdnení, aby ste jedli ovocie a zeleninu?

V niektorých dňoch sa zdá, že zaradiť do jedálnička týchto 5 potravín denne je nemožné. Preto sme prišli s perfektným riešením!

Super Green Mix Drink je jednoduchý spôsob, ako do svojho jedálnička pridať viac ovocia a zeleniny, aj keď máte životný štýl na cestách, nemáte prístup k čerstvým plodinám alebo len potrebujete extra podporu.

Získajte všetku zeleninu a ovocie na každý deň s nápojom Super Green Mix Drink!

1 vrecúško Super Green Mix Drink zodpovedá 5 porciám ovocia a zeleniny! Presne tak! Obsahuje všetky vyššie uvedené druhy ovocia a zeleniny a ešte oveľa viac!

Super Green Mix Drink:

  • prináša neuveriteľnú zmes 31 rôznych druhov ovocia, zeleniny a byliniek s pridaným vitamínom C a zinkom

  • pomáha podporiť spaľovanie tukov a zvýšiť váš metabolizmus

  • uľahčuje zaradenie zelených plodov do vášho každodenného jedálnička a dodáva mu väčšiu pestrosť

  • udrží vás plných energie a vitality

  • je PRVÝM prírodným superzeleným nápojom s klinicky potvrdenou antioxidačnou ochranou a má mimoriadne silnú antioxidačnú účinnosť

  • je vyvinutý odborníkmi na výživu a obsahuje len 10,2 kcal na vrecúško

Ste pripravení na silnú dávku spaľovania tukov a antioxidantov? Dajte si svoj Super Green Mix Drink teraz!

**Zdroje:

James, Lewis J., et al. “An Afternoon Snack of Berries Reduces Subsequent Energy Intake Compared to an Isoenergetic Confectionary Snack.” Appetite, vol. 95, 2015, pp. 132–137., doi:10.1016/j.appet.2015.07.005

Holt, S H et al. “A satiety index of common foods.” European journal of clinical nutrition vol. 49,9, 1995, pp. 675-90https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7498104/.

Produkty pre Vás