Oblečenie, prstene, topánky... tesnejšie ako zvyčajne?

Edémy, alebo ľudovo povedané opuchy sú častokrát strašiakom mnohých ľudí. Opuch vzniká kvôli nadmernému hromadeniu vody a soli v organizme mimo cievneho priestoru, následne sa zväčšujú tkanivá a orgány, ale môžu viesť aj ku orgánovým poruchám.

image

Opuchy sa vám môžu zdať ako obyčajný viac - menej nepríjemný problém, avšak za nimi môže stáť oveľa vážnejšie zdravotné ochorenie. A preto je dôležité ich nepodceňovať. Nielenže pri opuchoch pôsobíte tučnejšie, ako v skutočnosti ste, ale nimi aj ohrozujete svoje zdravie.

Prečo nimi trpíme?

• Neustále sedíte alebo stojíte v jednej pozícií

• V strave prijímate priveľa soli

• Trpíte predmenštruačnými symptómami, alebo ste tehotná (v prípade žien)

• Máte kŕčové žily

Ďalšie rizikovejšie faktory vzniku opuchov môžu byť:

• Rakovina

• Porucha obličiek

• Užívanie liekov, ako napr. corticosteroidov, hormonálnych liekov, atď

Ako sa im vyvarovať/odstrániť:

• Pite viac vody 2-3 litre denne

• Choďte pešo

• Športujte (najmä plávanie je ideálnou fyzickou aktivitou, a to preto, lebo pri plávaní pôsobí na nohy tlak vody, ktorý sťahuje cievy a podporuje návrat krvi do srdca – nekúpte sa v horúcej vode)

Menej soľte

Vyložte si nohy a vyvarujte sa dlhým státiam či sedením s prekríženými nohami

• Užívajte prírodné diuretiká

Jedným z takýchto čisto prírodných a klinicky testovaných diuretík je produkt WaterOut. Obsahuje starostlivo vybrané prísady, ktoré bez akýchkoľvek nežiaducich účinkoch odstránia opuchy.

image

Extrakt z koreňov púpavy podporuje vylučovanie prebytočnej vody a toxínov z tela. Zabraňuje usádzaniu nežiaducich mikroorganizmov v močovom ústrojenstve. Taktiež má ozdravujúci účinok pri zápaloch močových ciest a obličkových kameňoch a pozitívne vplýva na tráviacu sústavu.

Ďalšia dôležitá látka je petržlen. Prirodzene vieme, že petržlen je zdravá ingrediencia, keďže ju zahŕňame do nášho jedálnička. Avšak nepatrí len do polievok!

image

Petržlen zabraňuje usádzaniu tuku v krvi, tým podporuje trávenie. Rozpúšťa cholesterol usadený v žilách. Cholesterol je nebezpečný pre srdce, a preto je významné sa ho zbaviť. Taktiež lieči obličky, a to tým, že zvyšuje ich aktivitu. Obličky sú dôležitým orgánom pri odvádzaní odpadu z tela.

Keď naše telo vyplaví toľko vody, ako zabránime tomu, aby neboli vyplavené aj človeku dôležité látky?

Nato je tu draslík, ktorý zabráni vyplaveniu dôležitých minerálov z tela, zatiaľ čo sa von z tela vylučuje prebytočná voda.

image

Poslednou látkou, ktorú si predstavíme je extrakt z listov červeného hrozna. Ten zlepšuje mikrocirkuláciu. V medicíne sú listy vínnej révy veľmi známe a to najmä pri odstraňovaní kŕčových žíl. Stimulujú krvný obeh, znižujú krvný tlak, rozširujú cievy, očisťujú organizmus od odpadových látok a dokonca majú aj protirakovinový účinok!

Produkty pre Vás