Ako schudnúť počas menopauzy

Kontrola hmotnosti môže byť pre ženy náročnejšia, keď vstúpia do obdobia menopauzy, a dokonca aj oveľa skôr! Ak sa vám zdá, že starnutie a hormonálne zmeny idú proti vám, prinášame vám malé tajomstvo...

image

Priberaniu na váhe v tomto období života možno predchádzať. Zníženie hmotnosti je možné, ak zmeníte svoj životný štýl. Okrem toho máme pre vás skvelý produkt na zmiernenie príznakov menopauzy, ktorý vám pomôže naštartovať a kontrolovať vašu hmotnosť.

Ako menopauza ovplyvňuje vašu hmotnosť  

Keď už žena po dobu 12 mesiacov nemá menštruačný cyklus, je oficiálne v menopauze. Ešte predtým však telo prechádza veľkou hormonálnou zmenou počas obdobia nazývaného perimenopauza, ktoré môže začať až 10 rokov pred menopauzou.

V oboch prípadoch dochádza k poklesu reprodukčných hormónov. Pokles hladiny estrogénu je obzvlášť znepokojujúci, pretože tento hormón riadi nielen reprodukčné zdravie, ale aj metabolizmus, náladu a dokonca aj to, kde telo ukladá tuk. Za normálnych okolností sa tuk ukladá v oblasti brucha, čím sa vaša postava formuje do tvaru jablka.

Kombinácia hormonálnych zmien a prirodzeného procesu starnutia spôsobuje úbytok svalovej hmoty, čo vedie k menšiemu množstvu spálených kalórií a priberaniu. A to ešte predtým, ako sa na tele prejavia ďalšie príznaky (peri)menopauzy.

Ak čelíte novým výzvam v oblasti hmotnosti, MenoPause Slimming Support vám môže pomôcť dosiahnuť požadovanú postavu tým, že zohľadní váš hormonálny profil!

Ako (peri)menopauzálne príznaky ovplyvňujú priberanie na váhe

Menopauza môže spôsobovať množstvo príznakov, ktoré tiež prispievajú k priberaniu na váhe. Medzi najčastejšie patria:

  • problémy so spánkom,
  • nočné potenie,
  • výkyvy nálad,
  • pomalý metabolizmus.

Pravdou je, že všetky tieto príznaky môžu samy o sebe spôsobiť priberanie na váhe. Nočné potenie zaťažuje váš organizmus a možno sa vám zle spí - takže možno nemáte dostatok spánku.

Vedeli ste však, že už jedna hodina kvalitného spánku navyše sa prejaví tak, že denne skonzumujete o 270 kalórií menej?**.

Hormonálne zmeny pravdepodobne spôsobujú aj zmeny nálad a sme si istí, že vám nemusíme hovoriť, že keď ste unavená a podráždená, zvyčajne ste veľmi hladná, a vtedy nemáte práve chuť na tie najzdravšie potraviny.

Je dôležité, aby si ženy tieto zmeny uvedomovali a snažili sa tieto príznaky zvládať a udržiavať si zdravú hmotnosť. Môžeme vám pomôcť prekonať vzostupy a pády (peri)menopauzy, aby ste sa mohli opäť cítiť dobre vo svojej koži a zároveň mať svoju hmotnosť pod kontrolou.

MenoPause Slimming Support rieši tieto príznaky a zmierňuje vaše nepríjemné pocity a zároveň podporuje vašu cestu k chudnutiu.

Ochráňte rovnováhu svojho tela!

Zdravou, vyváženou stravou a pravidelnou fyzickou aktivitou v tomto období života môžete účinne riešiť príznaky menopauzy, udržať si svalovú hmotu, udržať si zdravý metabolizmus, predchádzať priberaniu a prispieť k chudnutiu.

Odporúčame doplňujúcu podporu kvalitnými výživovými doplnkami, ako je napríklad MenoPause Slimming Support. Podpora viacerých symptómov vám pomôže prekonať (peri)menopauzu pohodlnejšie tým, že:

  • 2-násobne* zmierňuje perimenopauzálne a menopauzálne príznaky,
  • stimuluje trávenie,
  • zlepšuje spánok,
  • znižuje návaly tepla a nočné potenie**,
  • podporuje reguláciu hmotnosti.

Vyberte si MenoPause Slimming Support pre štíhlejší pás a viac sebavedomia - teraz za špeciálnu akciovú cenu!

*Účinky produktu sa môžu líšiť u každého používateľa a môžu sa odlišovať od účinkov popísaných na webových stránkach.

**Zdroje:

  1. Chai, Carmen, et al. “Can Sleeping More Help You Lose Weight?” EverydayHealth.com, 9 Feb. 2022, https://www.everydayhealth.com/weight/sleeping-extra-hour-linked-to-eating-fewer-daily-calories-study-shows/#:~:text=To%20be%20more%20successful%20when,per%20day%20without%20even%20trying.

  2. Heyerick, Arne, et al. “A First Prospective, Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study on the Use of a Standardized Hop Extract to Alleviate Menopausal Discomforts.” Maturitas, vol. 54, no. 2, 2006, pp. 164–175., https://www.maturitas.org/article/S0378-5122(05)00282-3/fulltext

Produkty pre Vás