L-karnitín: prečo užívať tento výživový doplnok?

Držíte diétu, cvičíte, pijete proteínové koktejly... ale svaly nikde? 

image

Medzi tými, ktorí chcú schudnúť a vyformovať si svaly, je karnitín veľmi známym doplnkom. Je to aminokyselina, ktorá telo pomáha premeniť tuk na energiu.  

Čo je to L-karnitín?

Hlavne si musíme uvedomiť, že L-karnitín nie je stimulant, ale prírodná látka syntetizovaná v ľudskom tele. Produkuje sa v pečeni a obličkách a ukladá sa v svaloch, srdci, mozgu a spermiách.  

Hoci ju naše telo dokáže vyrábať samo, nevyvážená strava alebo zmeny súvisiace s vekom môžu jeho produkciu spomaliť.

1) Zrýchlené spaľovanie tukov 

Hlavnou úlohou L-karnitínu je transportovať tuky (presnejšie mastné kyseliny s dlhým reťazcom) do tej časti bunky, ktorá zodpovedá za spaľovanie tukov, čiže do mitochondrií. Mitochondrie sa nazývajú aj  „továreň na energiu“. Výsledok: telo odbúrava tuk (namiesto toho, aby ho ukladal).

Čím viac karnitínu máme, tým vyššia je spotreba tuku a tým nižšia je úložná kapacita pre tuky...  

2) Viac svalov a rýchlejšia regenerácia  

Počas športovej aktivity potrebuje telo viac energie. Vzhľadom na to, že L-karnitín mení tuk na energiu, telo si uchováva vlastné zásoby proteínov a glykogénu. Okrem toho L-karnitín „opravuje“  drobné svalové trhlinky, ktoré vznikajú pri každej fyzickej aktivite. 

3) Menej únavy

Bolo taktiež dokázané, že karnitín pomáha zvyšovať tlak na naše svaly. V posilňovni to môže znamenať lepšiu vytrvalosť bez pocitu únavy. 

4) Podpora kardiovaskulárneho systému

Keďže L-karnitín zachytáva tuky v krvnom riečisku, zabraňuje tomu, aby sa v žilách tvorili tukové prekážky, ktoré by mohli spôsobovať kardiovaskulárne ochorenia.

5) Krajšia pokožka

Zachytávaním tukov znižuje L-karnitín aj nadmerné vylučovanie tuku tukovými žľazami  v koži. To je tiež dôvod, prečo je pokožka menej mastná a s menším výskytom akné a čiernych bodiek. 

Najkvalitnejší a najčistejší L-karnitín na trhu?

L-CARNITINE PURE 500 obsahuje 500 mg prémiového L-karnitínu CARNIPURE™od známej švajčiarskej firmy Lonza. Ide o najúčinnejšiu a najčistejšiu formu L-karnitínu dostupnú na trhu, ktorá prináša dokonalébezpečné výsledky. S pridanými antioxidantmi a guaranou!


Vyskúšajte ho so skvelou zľavou hneď teraz.

Produkty pre Vás