Doručenie do 3 - 5 pracovných dní.

100 % záruka vrátenia peňazí

Doprava ZDARMA nad 40 €

Bezplatná pomoc: 0233 527 829

Blog

Je jablčný ocot skutočne „magickou zbraňou” na chudnutie?

Inšpiráciou je vaša babička a dokonca aj jej babička, ktorá možno používala jablčný ocot na čistenie, ničenie baktérií, dezinfekciu, ošetrenie nechtov, zbavenie sa vší, bradavíc a dokonca aj ušných infekcií. No tiež ho používali, pretože sa verilo, že pomôže dosiahnuť štíhlejší pás.

A čo moderná doba? Ukázalo sa, že jablčný ocot má veľa výhod pre hladinu cukru v krvi a hladinu inzulínu, čo z neho robí skvelý doplnok pre ľudí trpiacich cukrovkou a pre každého, kto si chce udržať hladinu cukru v krvi pod kontrolou.1

Kto by si pomyslel, že takáto bežná potravina môže mať tak významný vplyv na naše životy?

Avšak, pomáha jablčný ocot aj pri chudnutí tak, ako by sme si želali?

Prekvapivo áno a dokazujú to aj mnohé štúdie.

  • Švédska štúdia ukázala, že pokiaľ ľudia konzumujú jablčný ocot s jedlom, cítia sa po jedle plnšie ako tí, ktorí jablčný ocot neužili. Zjednodušene povedané, jablčný ocot vám dodá pocit sýtosti skôr, a to pomôže znížiť množstvo konzumovaného jedla.2

  • Nie je to iba o pocite sýtosti. Výskum vo Veľkej Británii ukazuje, že jablčný ocot môže zastaviť útoky hladu a udržať apetít pod kontrolou.3

  • Štúdia od Carol Johnstom z Arizonskej štátnej univerzity dokazuje, že pitie jablčného octu pred prijatím stravy plnej uhľohydrátov môže znížiť hladinu cukru v krvi, ktorá by sa zvyčajne bez jablčného octu naopak zvýšila.4

  • Jej štúdia ďalej ukazuje, že kyselina octová môže upraviť stravu na stráviteľnú. V krátkosti, môže nás ochrániť pred vstrebávaním niektorých škrobov do krvného obehu, čím sa zníži príjem kalórií z nášho jedla. 

  • Je to ešte lepšie, pretože kontrolovaná klinická štúdia z roku 2009 v Japonsku ukázala, že pravidelný príjem jablčného octu môže spaľovať brušný tuk a zmenšiť obvodu pásu.5

Problém je však v tom, že všetky tieto skvelé výhody sú podmienené užitím denne najmenej 2 polievkových lyžíc jablčného octu. Problém nie je iba v chuti, ale priamo jablčný ocot môže tiež poškodiť zuby a hrdlo.

CiderFit STRONG – chuť čerstvých jabĺk, silný ako jablčný ocot

Našťastie si svoj jablčný ocot môžete pripraviť vo forme lahodného nápoja, ktorý bude mať rovnaké alebo ešte väčšie výhody. CiderFit STRONG obsahuje okrem jablčného octu aj ďalšie prírodné prísady, ktoré znižujú hladinu cukru v krvi a obmedzujú chuť do jedla tým, že znižujú spotrebu kalórií.


Ešte ste ho nevyskúšali? Využite našu LIMITOVANÚ výhodnú akciu a pocíťte zoštíhľujúcu silu tohto nápoja!

 

Zdroje:

  1. S Johnston, Carol & M Kim, Cindy & J Buller, Amanda. (2004). Vinegar Improves Insulin Sensitivity to a High-Carbohydrate Meal in Subjects With Insulin Resistance or Type 2 Diabetes. Diabetes care. 27. 281-2. 10.2337/diacare.27.1.281.
  2. Ostman, Elin & Granfeldt, Yvonne & Persson, L & Björck, I. (2005). Vinegar supplementation lowers glucose and insulin responses and increases satiety after a bread meal in healthy subjects. European journal of clinical nutrition. 59. 983-8. 10.1038/sj.ejcn.1602197.
  3. Frost G, Sleeth ML, Sahuri-Arisoylu M, et al. The short-chain fatty acid acetate reduces appetite via a central homeostatic mechanism. Nat Commun. 2014;5:3611. Published 2014 Apr 29. doi:10.1038/ncomms4611
  4. Johnston C, S, Steplewska I, Long C, A, Harris L, N, Ryals R, H: Examination of the Antiglycemic Properties of Vinegar in Healthy Adults. Ann Nutr Metab 2010;56:74-79. doi: 10.1159/000272133
  5. Kondo, Tomoo & Kishi, Mikiya & Fushimi, Takashi & Ugajin, Shinobu & Kaga, Takayuki. (2009). Vinegar Intake Reduces Body Weight, Body Fat Mass, and Serum Triglyceride Levels in Obese Japanese Subjects. Bioscience, biotechnology, and biochemistry. 73. 1837-43. 10.1271/bbb.90231.
späť na blog