Efektívne chudnutie - najdôležitejšie sú kalórie!

Pravdepodobne ste už počuli o pravidle 80:20. Toto pravidlo sa vzťahuje na chudnutie a znamená, že úspešné chudnutie závisí z 80% od stravy a (len) z 20% od cvičenia. Prekvapuje vás to? Čítajte ďalej.

image

Strava je kľúčová

Keď začínate svoju cestu chudnutia, majte na pamäti, že výsledok je kombináciou výživy a cvičenia, ale príjem potravy je v tejto rovnici najdôležitejší.

Bez ohľadu na to, akú stravu preferujete, dbajte na to, aby bola vyvážená a aby ste sa držali zdravých, nespracovaných potravín vrátane chudých bielkovín, zeleniny a ovocia. Nezabudnite do stravy zaradiť tuky - nielenže sú niektoré vitamíny rozpustné v tukoch, ale nenasýtené tuky vás aj dlhšie zasýtia.

Do svojho jedálnička sa tiež snažte zaradiť čo najviac zdravých alternatív. Začať v malom je v poriadku (a nemusí to byť ružičkový kel).

Čo tak začať ráno miskou chutných ovsených vločiek namiesto granoly? Alebo si namiesto rafinovaných obilnín vyberte celozrnné. Možno vymeniť cestoviny za čerstvé cuketové rezance alebo si do šalátu namiesto krutónov nasypať pečený cícer?

Ak ste to ešte neurobili, určite povedzte "nie, vďaka" limonáde a iným sladkým nápojom v prospech vody.

Triky na prekonanie chuti na jedlo

  • Je veľmi dôležité, aby ste si plánovali svoje jedlá. Takto sa uistíte, že vaša strava je výživná a vyvážená, ale môžete tiež predísť návalom jedla a vyhnúť sa nezdravým možnostiam.
  • Ak vás aj tak prepadne hlad, môžete mať po ruke zdravé občerstvenie.
  • Prehodnoťte svoj jedálniček a zvoľte si celozrnné potraviny a potraviny bohaté na vlákninu (fazuľa, ovocie a zelenina), potraviny plné bielkovín (mäso, ryby, tofu, orechy...), ktoré vaše telo strávi pomaly a udržia vás dlhšie v pocite sýtosti - opäť menej chutí na jedlo.
  • Pite vodu. Často si myslíme, že sme hladní, hoci v skutočnosti sme len smädní.
  • Mali by ste zvážiť aj zaradenie výrobkov so superhviezdnou zložkou garcíniou kambodžskou, pretože jej hlavná účinná látka (kyselina hydroxycitrónová - HCA) má trojitý účinok: znižuje chuť do jedla, zabraňuje ukladaniu nového tuku v tele a navodzuje chudnutie.

Hýbte sa

Samozrejme, že pri snahe schudnúť je nevyhnutné spaľovať čo najviac kalórií. Dbajte na dostatok pohybu - každá aktivita sa počíta! Chôdza je pravdepodobne jedným z najjednoduchších spôsobov, ako zostať aktívny. Len sa uistite, že ste na správnej ceste.

Ďalšie dobré správy: kalórie môžete spaľovať aj doma alebo pri bežných činnostiach - pri rôznych prácach okolo domu, kosení trávnika, zdolávaní schodov a dokonca aj pri nákupe potravín. Pri domácich prácach je vraj možné spáliť od 100 do 300 kalórií za hodinu, ale všetko samozrejme závisí od druhu činnosti a od elánu, s akým ju vykonávate.

Spoznajte KiloShred

Aby sme vám pomohli rýchlejšie dosiahnuť výsledky, vytvorili sme Kiloshred. Venuje sa všetkým dôležitým problémom:

  • zvyšuje metabolizmus,
  • pomáha pri spaľovaní tukov,
  • kontroluje príjem kalórií tým, že obmedzuje chuť na jedlo a blokuje vstrebávanie kalórií a
  • bojuje proti zadržiavaniu vody v tele (zbohom opuchy a nadúvanie).

Presvedčivé, však? Počkajte si na úžasné výsledky - už sa nevieme dočkať vášho úspešného príbehu!