6 najčastejších chýb, ktoré spomaľujú váš metabolizmus

Keď sa snažíte schudnúť, pomalý metabolizmus vám môže pokaziť všetky plány. Váš životný štýl môže byť dôvodom, prečo sa nemôžete zbaviť nadbytočných kíl. Tu je 6 najčastejších chýb, ktoré môžu spomaliť váš metabolizmus.

image

1. Prijímate príliš málo kalórií

Aj keď je to pri procese chudnutia potrebné, príjem kalórií by nemal byť až príliš malý. Keď váš príjem kalórií dramaticky poklesne, vaše telo začne hladovať a zníži vaše spaľovanie kalórií, a preto začne ukladať energiu vo forme tuku. Aj keď je obmedzenie kalórií mierne, môže spomaliť metabolizmus.

V 4-dňovej štúdii, ktorej sa zúčastnilo 32 ľudí, mali tí, ktorí konzumovali 1 114 kalórií denne, viac ako 2-krát spomalený metabolizmus v porovnaní s tými, ktorí konzumovali 1 462 kalórií. Počet kilogramov, ktorých sa im podarilo zbaviť, bol však pre obe skupiny podobný.

2. Konzumujete potraviny s nízkym obsahom bielkovín

Pre dosiahnutie a udržanie zdravej hmotnosti je mimoriadne dôležité prijímať dostatok bielkovín. Vysoký príjem bielkovín vám okrem toho, že budete mať pocit sýtosti, môže výrazne zrýchliť spaľovanie kalórií.

Štúdie naznačujú, že príjem bielkovín dočasne zrýchľuje metabolizmus asi o 20 - 30 % v porovnaní s 5 - 10 % v prípade spotreby uhľohydrátov a 3 % alebo menej v prípade tukov.

Aj keď sa počas chudnutia rýchlosť metabolizmu nevyhnutne spomaľuje a naďalej sa spomaľuje pri udržiavaní hmotnosti, ukázalo sa, že zvýšený príjem bielkovín môže tento účinok minimalizovať.

3. Vediete sedavý životný štýl

Sedavý spôsob života môže viesť k výraznému zníženiu počtu kalórií, ktoré každý deň spaľujete. Najdôležitejšie je, že veľa ľudí musí zostať celý deň v práci, čo môže mať nepriaznivé účinky na metabolizmus a celkové zdravie.

Aj keď šport alebo pravidelná chôdza v telocvični môžu mať výrazný vplyv na počet spálených kalórií, spáľovať kalórie môžeme aj pri základnej fyzickej aktivite, ako je státie, čistenie alebo chodenie po schodoch.

4. Nemáte dostatok spánku

Spánok je mimoriadne dôležitý pre naše zdravie. Ak nespíme dostatočne, môžeme zvýšiť riziko ochorenia, vrátane srdcových chorôb, cukrovky a depresie. Štúdie naznačujú, že nedostatočný spánok môže spomaliť metabolizmus a zvýšiť pravdepodobnosť zvýšenia telesnej hmotnosti.

Štúdia zistila, že zdraví dospelí, ktorí spali 4 hodiny počas 5 nocí v rade, zaznamenali v priemere 2,6 % spomalenie metabolizmu. Ich metabolizmus sa vrátil k normálu po 12 hodinách nepretržitého spánku.

Navyše sa všetko ešte zhoršuje, ak spíte počas dňa namiesto v noci. Tento spánkový režim narúša normálne fungovanie nášho organizmu a vnútorných procesov.

5. Pijete sladké nápoje

Sladené nápoje majú negatívny vplyv na vaše zdravie. Vysoká konzumácia týchto nápojov úzko súvisí s rôznymi ťažkosťami vrátane straty odolnosti napríklad voči cukrovke, či obezite. Zároveň môže častá konzumácia sladených nápojov spomaliť váš metabolizmus.

Mnohé z negatívnych účinkov sladkých nápojov možno pripísať fruktóze. Kryštálový cukor obsahuje 50 % fruktózy, zatiaľ čo kukuričný sirup s vysokým obsahom fruktózy obsahuje 55 % fruktózy. Výskumy ukazujú, že nadmerná konzumácia fruktózy spôsobuje zvýšené ukladanie tuku v brušnej oblasti a pečeni.

6. Neužívate doplnky na zrýchlenie metabolizmu

Ak ste na diéte (na základe nízkokalorického príjmu), váš metabolizmus sa spomalí. Toto je prirodzený spôsob, akým orgány reagujú na nedostatok potravín. V dôsledku toho je proces chudnutia extrémne pomalý alebo sa ani vôbec nespustí. AdipoBurn EXTREME sa stará o to, aby váš metabolizmus fungoval najintenzívnejším spôsobom!

S AdipoBurn smerom k plochému brušku a zrýchlenému metabolizmu

Už len 1 kapsula denne zrýchľuje váš metabolizmus a spaľuje nepoddajné tukové zásoby. Konečne tak získate vysnívanú postavu! AdipoBurn EXTREME:

  • znižuje obvod pásu o 7,5 cm*
  • znižuje obvod bokov o 6 cm*
  • eliminuje brušný tuk až o 50%*
  • zrýchľuje spaľovanie tukov až o 33%*
  • bráni jojo efektu
  • je 10-krát silnejší* ako podobné produkty

*Účinky produktu sa môžu líšiť u každého používateľa a môžu sa odlišovať od účinkov popísaných na webových stránkach.

Produkty pre Vás