Ako zvýšiť svoju fyzickú úroveň jednoduchou každodennou chôdzou

Prečítajte si, ako a prečo by ste mali zaradiť pravidelnú chôdzu do tréningovej rutiny a dosiahnuť tak výsledky chudnutia rýchlejšie.

image

Ak chcete, aby chudnutie prebehlo rýchlejšie a výsledok trval dlhšie, pravidelná činnosť je veľmi dôležitou súčasťou na vašej ceste. Odporúčame vám, aby ste sa riadili cvičebným programom Slimmium, ale to, čo robíte v deň odpočinku, je rovnako dôležité.

Ak nemáte radi beh, turistiku a bicyklovanie, chôdza je stále veľmi silná aktivita.

Nenechajte sa oklamať - chôdza JE formou cvičenia

Chôdza je činnosť s nízkym až stredným nárazom obtiažnosti a je skutočne ideálna na odbúravanie tukov, pretože ľudské telo využíva vyššie percento tuku, ak nie je vyčerpané.

Pri chôdzi 10 000 krokov za deň sa spáli okolo 3 500 kcal za týždeň, čo sa rovná pol kila tuku.

To znamená, že iba chôdzou môžete vytvoriť dostatočne veľký kalorický deficit, aby ste schudli pol kila tuku každé dva týždne, čo je perfektné tempo chudnutia.

10 000 krokov / deň = - 3 500 kcal / týždeň = - ½ kila tuku / týždeň

Koľko je vlastne 10 000 krokov

Všeobecne povedané, 10 000 krokov urobí peknú hodinovú prechádzku, ale samozrejme to závisí od vašej fyzickej zdatnosti, ako rýchlo chodíte, na akom povrchu, nadmorskej výške a podobne. Ak si chcete kontrolovať, koľko ste práve nakráčali, technológia je na vašej strane.

Najlepšie spôsoby, ako merať svoje denné kroky:

  • Krokomer
  • Inteligentné telefóny
  • Inteligentné hodinky
  • Sledovače aktivity

Chôdza pre vytrvalosť a chôdza pre silu

Celostný plán tréningu zvyčajne spája oboje – vytrvalosť a silu. V prípade chôdze vám vytrvalostné cvičenie pomôže pri dlhších prechádzkach a pri silovom cvičení, ako rýchlo ste schopní chodiť a užiť si náročnejšie terény.

Stručne povedané, najlepšie je kombinovať rýchlostnú a dlhú chôdzu.

Rýchla chôdza: Kratšia chôdza, ale s tempom, ktoré zvýši váš tep až do tej miery, že by ste počas aktivity ťažko hovorili.

Pomalá chôdza: Príjemná chôdza s nižšou intenzitou, ale trvá dlhšie.

Ako začať

Všetko záleží na vás. Navrhujeme vám absolvovať jednoduchý test; skúste urobiť 10 000 krokov naraz.

Ak nemôžete urobiť 10 000 naraz

Ak nemôžete urobiť 10 000 naraz (bez ohľadu na to, ako pomaly), zamerajte sa na vytrvalosť a pomaly zvyšujte počet krokov každý deň. Ak vás príliš bolia svaly alebo kolená, môžete tréning vynechať na 1 deň v týždni. Po dosiahnutí míľnika 10 000 krokov prejdite do ďalšej fázy.

10 000 krokov je to pravé pre vás

Ak zvládnete 10 000 naraz, vytvorte si návyk a začnite kráčať každý deň: 10 minút pomaly, 5 minútčo najrýchlejšiea končiť miernou rýchlosťou. Keď si vybudujete vytrvalosť, každých 10 minút pridávajte tieto rýchle intervaly - jeden po druhom.

10 000 je pre vás príliš ľahkých

Keď je 10 000 krokov v jednom dni príliš ľahkých, napriek častým 5-minútovým intervalom chôdze, začnite kráčať 15 000 krokov za deň.

Začnite zameraním sa na vytrvalosť a keď docielite tento míľnik, začnite začleňovať silový tréning s 5-minútovými intervalmi rýchlostnej chôdze, každých 10 minút bežnej chôdze. Pokiaľ môžete, skúste si urobiť nejaké intervaly do kopca.