Ako sa vyhnúť suchej pokožke, vráskam a ďalším zimným ťažkostiam

So zimou sa spájajú drobné radosti, ktoré milujeme - ale bohužiaľ, zima sa často spája s kožnými problémami. Hoci väčšina z nás sa stretáva bežne so suchou pokožkou, mnohým ľuďom nie je cudzie ani zimné začervenanie, pálenie od vetra, tvorba lupín na hlave, popraskané pery a ekzémy.

image

Jedným z dôsledkov nedostatku hydratácie je dokonca zvýšenie počtu vrások! Pokožka nie je v zime schopná tak dobre zadržiavať vodu v dôsledku poklesu vlhkosti, čo má za následok suchú pokožku a vrásky spôsobené zimným počasím.

Hoci nemôžeme uniknúť nepriaznivému počasiu v kombinácii s vykurovaním interiérov, čo môžeme urobiť, je pochopiť, čo spôsobuje najčastejšie problémy s pokožkou, a prijať opatrenia, aby sme mali zdravú pleť ešte dlho po skončení sezóny.

Zima je pre vašu pokožku náročná

Určite viete, že ochrana pleti pred zimou je nevyhnutná, pretože drsnejšie poveternostné podmienky môžu vážne ovplyvniť zdravie a vzhľad našej pleti:

  • Studený vzduch má oveľa menej vlhkosti ako teplý vzduch. Či už ide o pokožku, nechty alebo vlasy, množstvo vlhkosti, ktoré si dokážu v zime udržať, sa znižuje.

  • Silný zimný vietor pokožku ešte viac vysušuje a zbavuje ju tekutín potrebných pre letný lesk.

  • Teplo v interiéri je v zime veľmi príjemné, ale znižuje vlhkosť vzduchu a našich tkanív, čím zbavuje pokožku jej prirodzených hydratačných olejov.

  • Horúce sprchya kúpele môžu tiež poškodiť povrch pokožky.

  • K suchej a svrbivej pokožke môže prispieť aj hrubé zimné oblečenie.

Čo robiť, aby ste predišli zimným kožným problémom

V prvom rade by sme mali prispôsobiť režim starostlivosti o pleť - nevyhnutný je ochrannejší hydratačný krém. Pomáha aj pitie veľkého množstva vody a používanie zvlhčovača vzduchu v miestnostiach, v ktorých trávime najviac času. Udržiavať sa v teple je samozrejmosťou, ale stále môžeme obmedziť vystavovanie sa nadmernému teplu.

Vyššie uvedené kroky sú správnym smerom, avšak je tu ešte jeden dôležitý kúsok skladačky, ktorý sa často ignoruje...

Prichádza záchranca: kolagén

Kolagén, prevládajúca bielkovina v našom tele, sa nachádza v rôznych spojivových tkanivách, ako sú svaly, šľachy a väzy, ako aj v cievach, zuboch, kostiach a koži. Pomáha tiež rastu vlasov a nechtov a je zodpovedný za dobrý stav našej pokožky. Jednoducho povedané, kolagén je lepidlo, ktoré drží naše telo pohromade. 

Bohužiaľ, už vo veku 25 rokov sa produkcia kolagénu začína spomaľovať, čo znamená, že je potrebné ho nahradiť. Odhaduje sa, že ročne strácame až 1% kolagénu a bohužiaľ ho nedokážeme úplne nahradiť bez doplnkov stravy.

Balíček Slimmium Štíhly a krásny 24/7 rieši práve tento problém a dodáva pokožke to, čo najviac potrebuje.

Produkty obsahujú patentované zložky:

  • Ovoderm® zvyšuje pevnosť pokožkyo 51%* a pružnosť až o 25%*.
  • Naticol® klinicky** preukázateľne** redukuje vrásky až o 16,5%* po 12 týždňoch, zvyšuje žiarivosť pleti a zlepšuje jej hydratáciu

Vďaka nim sú Collagen night Burner a Collagen Fat Burner mimoriadne účinné.

Naši zákazníci sa zhodujú, že pravidelné používanie prípravkov Collagen Fat Burner a Collagen Night Burner môže mať omladzujúce účinky na pleť. Štúdie preukázali, že kapsuly zvyšujú pevnosť a pružnosť pokožky, čo je dobrá správa, ak chcete mať opäť mladistvo vyzerajúcu pleť bez vrások - a to po celý rok!

A áno, ešte stále je čas rozlúčiť sa so suchou pleťou, vráskami a ďalšími zimnými ťažkosťami v priebehu niekoľkých týždňov a užiť si toto krásne ročné obdobie naplno.

*Účinky produktu sa môžu líšiť u každého používateľa a môžu sa odlišovať od účinkov popísaných na webových stránkach.

Produkty pre Vás