Ako hormóny ovplyvňujú našu postavu?

Vedeli ste, že existuje vzťah medzi funkciou hormónov a tvarom tela?

image

image

Nedávne štúdie ukázali, že existuje úzky vzťah medzi funkciou hormonálnych žliaz a tvarom tela alebo spôsobom distribúcie tuku.

Ako hormóny ovplyvňujú chudnutie?

Hormóny sú produkované žľazami a uvoľňované do krvi, kde sú transportované po celom tele, aby vykonávali rôzne funkcie. Endokrinný systém nemôže správne fungovať, pokiaľ konzumujeme príliš veľa cukru, dodržujeme diétu s nízkym obsahom kalórií alebo sa často vystavujeme toxickým chemikáliám.

Existujú 3 typy ľudí s niekoľkými príznakmi, ktoré môžu súvisieť s poruchou správnej funkcie hormónov. 

1. NADOBLIČKOVÝ TYP

Nadobličky sa nachádzajú nad ľadvinami a majú veľmi dôležitú rolu pri ochrane tela pred ničivými účinkami chronického stresu.

Ak nie je kortizol – stresový hormón pod kontrolou, môže v našom tele vyvolať zmätok. Jedným zo spôsobov, ako bráni úbytku hmotnosti je zvýšené zadržiavanie vody to sa stáva, keď prejdeme na stravu s obmedzeným obsahom kalórií. 

Príznaky nadobličkového typu:

  • chronická únava, vyčerpanie po minimálnom úsilí
  • hromadenie tuku v centrálnej části tela (pás, brucho)
  • zadržiavanie tekutín
  • túžba po slaných jedlách
  • problémy s trávením, artritída, ťažký premenštruačný syndróm

Fyzické vlastnosti nadobličkového typu sú široké ramená, silné nohy a väčší obvod pásu. Najnáročnejšou časťou pre nadobličky je brucho.

image

Odporúčanie

Nadobličkový typ sa väčšinou prejavuje túžbou po slanom a mastnom jedle. Tieto jedlá stimulujú nadobličky a pri nadmernom konzumovaní môže viesť k nadmernej stimulácii nadobličiek a následne k priberaniu.

Odporúčame jesť veľa ovocia, nízkotučné mliečne výrobky a celozrnné potraviny. Pri cvičení odporúčame venovať zvláštnu pozornosť nohám a bruchu.

Slimmium odporúča WaterOut EXTREME:

WaterOut EXTREMEpomôže odstrániť vodu nahromadenú v problémových oblastiach. Zníži sa tým opuch tváre, ale čo je najdôležitejšie, zmenší sa veľkosť brucha, pásu, nôh a rúk. Odstráni tiež z tela toxíny a zlepší lymfatický systém.

2. TYP ŠTÍTNEJ ŽĽAZY

Štítna žľaza produkuje hormóny zodpovedné za metabolizmus buniek. Tieto hormóny sú zodpovedné za spaľovanie tukov, chudnutie, kognitívne schopnosti, funkciu čriev, vstrebávanie živín a vylučovanie toxínov z tela.

Štítna žľaza, ktorá nie je aktívna, môže viesť k problémom ako je aj priberanie,kožné problémydepresia a nedostatok energie.

Príznaky typu štítnej žľazy

  • priberanie na váhe
  • únava, apatia
  • nespavosť, problémy so zaspávaním
  • intolerancia na chlad, bolesť kĺbov a vysoká hladina cholesterolu
  • vypadávanie vlasov, suchá pokožka

image

Odporúčanie

Typy štítnej žľazy by mali vyradiť zo svojej každodennej stravy cukor, pečivo z bielej múky a bielu ryžu. Vhodné sú vajcia, zelenina, kuracie mäso, ryby a chudé mäso. Dobré je tiež vyhnúť sa kofeínu.

Cvičenia by mali byť zamerané na aerobik a silový tréning, aby sa zvýšila svalová hmota a následne zrýchlil metabolizmus.

Slimmium odporúča CarbBlock EXTREME:

Inovatívne prírodné zloženie CarbBlock EXTREME, ktoré neobsahuje kofeín. Obsahuje jód, ktorý stimuluje štítnu žľazu a súčasne inhibuje vstrebávanie jednoduchých sacharidov o 54 %* a tukov o 58 %*.

*[Výsledky sa môžu u každého človeka líšiť. Pri snahe schudnúť je dôležitá pestrá a vyvážená strava a zdravý životný štýl.]

3. OVARIÁLNY TYP

Ovariálne typy majú špecifický tvar tela – výrazné boky a stehná.

Vaječníky sú ženské reprodukčné žľazy, umiestené na každej strane maternice. Produkujú estrogén a progesterón, hormóny zodpovedné za vývoj pohlavných orgánov a sekundárne sexuálne charakteristiky, vrátane distribúcie tuku v tele.

Akákoľvek disfunkcia v dôsledku zvýšenej produkcie estrogénu vytvára nadbytočné tukové zásoby.

Príznaky ovariálneho typu

  • akútny premenštruačný syndróm
  • hromadenie tuku najmä na stehnách
  • ovariálne cysty, neplodnosť
  • akné, výkyvy nálad
  • únava, problémy s chrbticou a s kolenami
  • nedostatok libida
  • abnormálne menštruačné krvácanie

image

Odporúčanie

Obmedzte vyprážané a korenené jedlo, tuky, mliečne výrobky, cukor a bravčové mäso. Odporúča sa však konzumovať veľa bielkovín, pretože pomáhajú budovať svalovú hmotu. Užívajte si dlhé prechádzky, beh, tanec alebo gymnastiku.

Slimmium odporúča FatBurn XXL:

FatBurn XXL je dokonalým posilovačom metabolizmu – kedykoľvek sa venujete fyzicej aktivite, spaľuje až o 24 %* viac tukov a pokračuje v tom aj po skončení aktivity.

Použitie je možné pred náročným dňom alebo krátkym tréningom, po ktorom pocítite rovnaké výhody, aké za iných okolností po dlhom tréningu.

*[Výsledky sa môžu u každého človeka líšiť. Pri snahe schudnúť je dôležitá pestrá a vyvážená strava a zdravý životný štýl.]