Šunka sa už údi... 7 rád, ako nepribrať počas Veľkej noci.

Už to prichádza, šunka sa už údi... Dokážete si odoprieť veľkonočné špeciality? Ako prežiť Veľkú noc bez ujmy na postave? Predstavujeme vám 7 účinných rád ako na to!

image

1. Vzdajte sa toho, čo môžete jesť každý deň

Ochutnávanie všetkého, čo stojí na stole, nie je najlepší nápad. Skúste sa zdržať od jedenia toho, čo môžete jesť každý iný deň v roku. Krajec chleba bude na Veľkú noc bude chutiť úplne rovnako ako vždy - garantujeme. Namiesto toho si vyberte to, čo vám najviac chutí, alebo „najveľkonočnejšie jedlo“, ktoré nemáte možnosť jesť len tak hocikedy celý rok. Údená šunka sa do vášho kalorického rozpočtu zmestí, ak si odopriete každodenné veci.

2. Zelenina na tanieri

Milujete zeleninový šalát? To je skvelé! Zelenina obsahuje veľa vlákniny, čo vám umožní udržať pocit sýtosti dlhšie. Je ľahko stráviteľná a poskytuje mnoho cenných živín. Pamätajte však, že majonéza, ktorá ich často sprevádza, je veľmi kalorická! Miešanie s jogurtom neznehodnotí chuť a výrazne zníži kalorickú hodnotu.

3. Bielkoviny udržiavajú figúru

Vajcia, pečené mäso - tieto sviatočné jedlá môžete jesť takmer bez výčitiek svedomia. Proteíny vás poriadne zasýtia a stimulujú metabolizmus, aby pracoval rýchlejšie. Pomáhajú tiež kontrolovať hladinu cukru v krvi. To je dôležité, pretože pokles cukru spôsobuje náhlu chuť do jedla, ktorú len tak nepotlačíte. A aj bez toho sa ťažko ovládame, aby sme nejedli nonstop!

4. Ušetrite kalórie na nápojoch

Nepite sladké nápoje (sýtené sladké nápoje a šťavy). Namiesto toho si vyberte vodu alebo čaj s bylinkami, ktoré pomôžu vašej pečeni správne fungovať. Mäta je populárna a ľahko dostupná. Ale dajte si pozor, aby ste si nepili počas jedenia! Po šálke čaju siahnite aspoň pol hodiny po jedle, aby nedošlo k zriedeniu tráviacich štiav, pretože to spomaľuje trávenie. Vodu môžete piť aj pol hodiny pred jedlom - vyhnete sa prejedaniu a nebudete mať potrebu piť počas jedenia alebo tesne potom.

5. Nevarte ako pre armádu

Sú sviatky naozaj o jedení? Je čas spomaliť, tráviť čas s blízkymi, relaxovať, sústrediť sa na svoje myšlienky. Varte menej jedla ako obvykle. Uistite sa, že vám sviatočné jedlá vystačia presne na sviatky, nie dlhšie. Vďaka tomu sa vyhnete zvyškom, ktoré treba dojedať, a rýchlo sa vrátite k zdravej strave.

6. Neseďte celé sviatky za stolom

Choďte na prechádzku. Nezáleží na tom kedy alebo kam. Môže to byť ranný štart alebo večerná prechádzka po celodennom jedení. Hýbte sa. Nechajte telo spaľovať nadbytočné kalórie. Urobte niekoľko brušákov, sklápačiek, drepov. Hneď sa budete cítiť lepšie! A ak máte plán venovať sa celý deň hosťom - vezmite si ich so sebou! Nájdite park alebo ihrisko pre vaše deti a teta a strýko budú môcť pokojne relaxovať na neďalekej lavičke.

7. Nedovoľte, aby Veľká noc zničila celoročnú snahu

Chudnete? Snažíte sa zhodiť pár kíl do dovolenky? Nedovoľte veľkonočným pochúťkam, aby vám skrížili plány. Siahnite po našom SOS balíčku, navrhnutom špeciálne na prvú pomoc počas sviatkov.
Slimmium kapsuly zablokujú absorpciu cukrov a tukov zo skonzumovaného jedla a BootBurn Intensive podporuje spaľovanie tuku a umožní vám vrátiť sa na správnu cestu ešte rýchlejšie.

Produkty pre Vás