5 tipov ako zmierniť celulitídu

V skutočnosti to nie je také jednoduché. Ale máme pre vás dobrú správu!

image

Najprv zhrnieme, ako vlastne vzniká celulitída

98 % žien má celulitídu. Je to nepríjemné a nikomu sa to nepáči.

Podstata celulitídy je skrytá pod pokožkou - tukovej vrstve našej pokožky.

Každá osoba má inú veľkosť a počet tukových buniek. Preto je u niektorých žien celulitída viditeľnejšia ako u iných.

Problém celulitídy sa vyskytuje, keď niektoré tukové bunky začínajú rásť a stanú sa väčšími ako iné.

image

Tukové bunky môžu rásť až do 50-krát väčšej veľkosti, ako je ich pôvodná veľkosť.

To blokuje lymfy a kapiláry a vytvára malé priehrady, kde sa všetok odpad v tele začína hromadiť, rovnako ako v riekach. Tým sa ničí kolagénová sieť, štruktúra našej pokožky.

Keby sme o tom vedeli, mohli by sme to zastaviť. Keď však vidíme zmeny na vonkajšej vrstve kože, tukové bunky už opuchli na neobvyklú veľkosť, príliš veľa odpadu sa už nahromadilo a spôsobilo príliš veľa poškodenia kolagénovej siete.

Existuje 1 zlá správa a 1 dobrá

Zlou správou je, že nemôžete znížiť počet tukových buniek. Akonáhle sú vo vašom tele, zostanú tam navždy. Zvyčajne sú však uložené v oblasti brucha a zadku.

Dobrou správou je, že môžete zmenšiť ich veľkosť a vyriešiť hlavnú príčinu. Ukázalo sa, že úbytok hmotnosti úzko súvisí so zmiernením celulitídy.

5 tipov, ako zmenšiť tukové bunky pod pokožkou a redukovať celulitídu

Nepočítajte kalórie, zamerajte sa na konzumáciu zdravých potravín.

Hormóny hrajú hlavnú úlohu pri opuchnutí tukových buniek. Fungujú najlepšie, keď jete širokú škálu čerstvých nespracovaných potravín. Takže jedzte čo najviac čerstvých potravín a skúste obmedziť príjem cukru, olejov, soli a potravín balených v krásnych obaloch bez výživovej hodnoty.

Pohyb - stimuluje krvný obeh a pomáha budovať svalovú hmotu

Čím viac svalovej hmoty zvyšujete pravidelnou fyzickou aktivitou, tým viac energie budete používať. Čím viac energie spotrebuje, tým viac môžete jesť. Čím viac svalov máte, tým viac uloženého tuku spálite na energiu, ak budete jesť rovnaké množstvo ako predtým.

Povedzme, že ste jedli viac, ako by ste mali. Pri väčšom ukladacom priestore vo svalových bunkách je pravdepodobné, že inzulín tam necháva energiu, namiesto toho, aby ju prenášal do tukových buniek a ukladal ako tuk.

Fyzická aktivita buduje svaly a spaľuje energiu. Má účinok 2 v 1

Ak naozaj chcete zaútočiť na celulitídu fyzickou aktivitou, je najlepšie zvoliť si vytrvalostné cvičenie s nízkou intenzitou. Musí trvať najmenej 2 hodiny. Po 90 minútach činnosti, ako je cyklistika alebo pešia turistika v prírode, vám dôjde energia uložená vo svaloch. Energia v tukových zásobách bude v optimálnom stave na použitie.

Najlepšie je, že to nemusíte robiť viac ako raz alebo dvakrát týždenne. Len sa uistite, že kvôli tomu nejete viac.

Masírujte miesta s výskytom celulitídy a používajte krém 

Niektoré triky sú veľmi jednoduché. Osvedčená metóda zmierňovania celulitídy je masáž problémových partií telovým krémom proti celulitíde.

Pite veľa vody

Celulitída je problém spôsobený zlým metabolizmom a lenivou lymfou. Denne konzumujte najmenej 2 litre vody (alebo čaju, zelený čaj je vynikajúci) a budete na správnej ceste. Dobrá voľba je aj investovanie do vysoko kvalitného diuretického nápoja. Ponúkajú viditeľné a veľmi rýchle výsledky pri chudnutí, a preto sú veľmi populárne.

Spaľujte tuky pomocou silného spaľovača tukov

Je ťažké zbaviť sa celulitídy iba pomocou spaľovača tukov (pretože v problémových oblastiach stále potrebujete svalovú a zdravú pokožku), určite vám to však pomôže spáliť tuk.