5 jednoduchých tipov, ako sa pripraviť na pláž

Priznajme si to, všetci chceme na pláži vyzerať čo najlepšie. Ale dostať sa do toho bodu je trochu zložitejšie. Tu je 5 vecí, ktoré treba mať na pamäti pri našich snahách schudnúť do plaviek

image

1. Neprejedajte sa

Toto je samozrejmosť. Vaša „základná matematika“ by mala fungovať asi takto: spálená energia > prijatá energia (zo stravy). Hoci je pravda, že cvičenie vám tým pádom umožní jesť viac, nikdy to netreba preháňať.  

Pamätajte, že na spálenie jednej malej čokoládovej tyčinky potrebujete napr. 22-minútový beh. A ak ste tých tyčiniek zjedli hneď niekoľko, to sa teda nabeháte

2. Nehladujte

Hladovanie drasticky zvyšuje hladinu stresového hormónu kortizolu. A to má na telo mnoho negatívnych vplyvov, napr. inzulínová rezistencia, hromadenie tuku v oblasti brucha a zvýšené zadržiavanie vody. Aj keď na to, aby ste schudli, nutne potrebujete kalorický deficit, nebuďte s tým príliš agresívni. Myslite na 4. trik, ku ktorému sa dostaneme neskôr. 

3. Nepreháňajte to s cvičením

Samozrejme, cvičenie je nutné, ak chcete spaľovať tuk a chudnúť. Ale nadmerné intenzívne cvičenie rovnako ako hladovka, zvyšuje hladinu kortizolu. Cvičením spaľujete kalórie, no môžete ním tiež spôsobiť zadržiavanie tekutín v tele. Nemá zmysel odušu chudnúť, keď sa stále budete cítiť a vyzerať nafúknutí.  

Vždy voľte zlatú strednú cestu.

4. Doprajte si vaše najobľúbenejšie jedlo

Znie to príliš dobre na to, aby to bola pravda, ale je vedecky dokázané, že kalorickejšie jedlo počas nízkokalorickej diéty eliminuje nadbytok vody v tele. Najznámejší výskum je „Minnesota Starvation Experiment“, v ktorom dobrovoľníci držali nízkokalorickú diétu.

Keď potom dostali vysokokalorické jedlo na „oslavu“ prvej polovice experimentu, stratili značnú hmotnosť doslova za noc. Ich hladina kortizolu sa totiž dramaticky znížila a tým aj množstvo zadržiavanej vody v tele.

5. Pite dostatok vody

3 poháre vody navyše k bežnému pitnému režimu zvyšujú pravdepodobnosť, že budete konzumovať až o205 kalórií denne menej! Jednoduchá matematika nám pomôže pochopiť, aký veľký rozdiel to naozaj robí... Za mesiac budete môcť zhodiť až 0,8 kg alebo takmer 10 kg za rok! A to len vďaka 3 pohárom vody denne – to predsa zvládne každý!

Poznáte ten pocit, keď máte strašnú chuť na niečo dobré?  Možno to nie je hlad, ale smäd!  Je to pomerne bežný jav, keď si pletieme hlad so smädom, takže namiesto po pohári vody siahneme po niečom na jedenie. A to sú kalórie navyše! Začnite so sebou nosiť fľašu vody a rozdiel uvidíte rýchlo. 

Ako schudnúť do plaviek skôr, než stihnete povedať „keks”?

Sme si istí, že pomocou našich trikovbudete včas pripravení na pláž! Zbavte telo nadbytočnej vody a naštartujtespaľovanie tukov. V kombinácii so zdravou stravou vám produkty môžu pomôcť dosiahnuť rýchlejšie vsýledky a motivovať vás k tomu, aby ste zotrvali na svojej ceste za štíhlejšou postavou. 

Vyberte si produkty z našej limitovanej letnej edície: nápoje AquaSLim EXTREME a NightBurn EXTREME Ananás, ktoré pomáhajú odstraňovať zadržiavanú vodu, nafukovanie a problémy so spánkom, čo je prvý a základný krok, keď chceme schudnúť.