Máme niečo naozaj pikantné: 5 faktov, ktoré ste o chilli papričkách nevedeli

Chilli - buď to zbožňujete alebo nenávidíte, nie je nič medzi tým. No vedeli ste, že chilli papričky majú tiež preukázané účinky na chudnutie? Čítajte ďalej!

image

1. Látka, ktorá robí chilli papričky pikantnými, sa nazýva kapsaicín.

To je to, čo dráždi aj vaše oči, zatiaľ čo lapáte po dychu. Ak to preženiete, presne to sa stane.

2. Kapsaicín je to, čo vedci nazývajú termogénnou látkou.

Termogénna doslova znamená: produkujúca teplo. Väčšina kalórií, ktoré spálime, spaľujeme preto, aby sme si udržali telesná teplota. Mierne zvýšenie telesnej teploty znamená, že z dlhodobého hľadiska spálime ešte niekoľko kalórií navyše!

3. Kapsaicín stimuluje metabolizmus.

Správa uverejnená v časopise Critical Reviews in Food Science and Nutrition zistila, že kapsaicín spôsobuje nielen pikantné a pálivé pocity v ústach, ale tiež spaľuje kalórie a tuky!

4. Kapsaicín má tiež neuveriteľnú schopnosť stimulovať hnedé tukové tkanivo.

Hnedý tuk je dobrý druh tuku - je to ten, ktorý zvyšuje počet spálených kalórií, aj keď nič nerobíte. Ako starneme, strácame veľa hnedého tuku, ktorý nahrádza biely tuk (uhádli ste, ten zlý druh tuku).

5. Existuje spôsob, ako využiť silu kapsaicínu, bez slzenia a pálenia v ústach.

Vyskúšajte kapsuly AdipoBurn EXTREME! Obsahujú kapsaicín, ktorý potrebujete - viac, ako by ste získali z jedného priemerne pikantného jedla!

Okrem toho AdipoBurn EXTREME tiež obsahuje extrakt z červeného pomaranča, o ktorom sa dokázalo, že bráni hromadeniu tukov, a je známe, že sa špecificky zameriava na brušný tuk.

Je obohatený o extrakt zo zeleného čaju, ktorý ďalej stimuluje metabolizmus, a tiež o vitamín B6, ktorý je nevyhnutný pre metabolizmus tukov!

Produkty pre Vás