4 dôvody prečo by ste mali zahrnúť MCT olej do svojho života

Mnoho ľudí chce zhodiť kilá navyše, zostať po jedle sýty a mať viac energie... Patríte k nim aj vy?

Ak ste, MCT olej je práve to, čo potrebujete! Je to mimoriadne silný doplnok pre každodenný život, ktorý vám pomôže spáliť viac tukov - a to oveľa rýchlejšie! Ak držíte keto diétu (alebo o nej uvažujete), MCT je nevyhnutnou pomocou pri dosiahnutí a udržaní stavu ketózy.

image

Čo vlastne je MCT?

MCT znamená triglyceridy so stredne dlhým reťazcom. MCT oleje (môžu byť tiež vo forme prášku) sú čistou formou nasýtených mastných kyselín, ktoré sa zvyčajne získavajú z kokosového alebo palmového oleja. Naše telá neukladajú MCT oleje vo forme telesného tuku (MCT tento krok vynechajú). Namiesto toho sú vám okamžite k dispozícii ako zdroj energie a môžu sa pochváliť nasledujúcimi účinkami:

  • Zvyšuje vašu energetickú hladinu
  • Zvyšuje výdrž
  • Urýchlite metabolizmus
  • Zvyšuje pocit sýtosti
  • Podporuje funkciu mozgu
  • Starajte sa o zdravé črevo

V pokračovaní článku objavíte 4 dôvody, prečo by ste mali začať užívať MCT už dnes!

1. Rýchlejšie chudnutie

Ak chcete zhodiť pár kíl, bude sa vám skutočne páčiť: výskum ukázal, že MCT oleje môžu urýchliť spaľovanie tukov a kalórií bez ohľadu na to, akú diétu dodržiavate. Najlepšie funguje s keto diétou, pretože oleje MCT pomáhajú telu dosiahnuť a udržať stav ketózy, urýchliť metabolizmus a spaľovanie tukov.

2. Zvýšenie výdrže

Chcete dlhšie a intenzívnejšie tréningy? Samozrejme, že áno. MCT vám pomôžu zvýšiť výdrž, ale ako? MCT možno použiť ako zdroj energie, ktorý šetrí svalový glykogén. Čo to znamená? Budete môcť cvičiť dlhšie a intenzívnejšie, pretože si tiež dlhšie udržíte zásoby svalovej energie.

3. Chuť do jedla

Ak sa snažíte schudnúť a vaša energia neustále klesá, MCT sú pre vás ideálnou voľbou! Produkciou ketónov poskytujú dlhší pocit sýtosti, pretože ketóny inhibujú ghrelín - hormón, ktorý zvyšuje chuť do jedla. Výsledok? Viac energie, pocit sýtosti a spokojnosti aj pri menšom množstve skonzumovaného jedla.

4. Zlepšená funkcia mozgu 

Ak užijete MCT ráno pred raňajkami, udrží vás sústredenie a bdelosť po celý deň. Prebuďte sa s MCT!

Kde nájdete MCT?

MCT v čistej forme v prírode neexistujú, ale je možné ich extrahovať a vyčistiť. Urobili sme to tiež a pridali sme ich do nášho lahodného Slimmium Kokosový Drink s MCT olejom, s čistým kokosovým olejom MCT. Vstrebáva sa mimoriadne rýchlo a okamžite začne pracovať!

Pomôže vám urýchliť proces chudnutia a spáliť viac tukov! Pretože je v práškovej forme, je mimoriadne pohodlný a ľahšie stráviteľný ako MCT v olejovej forme.